Potvrzení plnoletosti

Kliknutím na tlačítko níže potvrdzuje, že je Vám více než 18 let.
By click on button below you agree you are at least 18 y.o.

Slivovice

4 Položky

Slivovici vyrábíme z kvalitních švestek, které sklízíme a následně třídíme. Švestky jsou tou nejdůležitější surovinou pěstitelské pálenice. Slivovice je také názývána národním nápojem.
Vybíráme pouze velmi vyzrálé švestky. Švestky jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale nedrtí pecky. To je velmi důležité. Z ovoce připravíme kvas. Ten získáme tím, že ovoce kvasí v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Doporučená teplota skladování je 10-18 °C. Ovoce necháme přirozeně kvasit a tímto vzniká ta nejlepší slivovice. Výrobu slivovice nazýváme destilací.
Na 1l ovocné pálenky se spotřebí 9-13kg švestek.
Vypálená slivovice má velmi vysoký poměr lihovitosti, proto ji musíme ředit vodou na požadovanou lihovitost.
Ve výrobě slivovice máme 160 letou tradici.

Zobrazit:

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info