Potvrzení plnoletosti

Kliknutím na tlačítko níže potvrdzuje, že je Vám více než 18 let.
By click on button below you agree you are at least 18 y.o.
Zpět

Lihovar v Hrobicích bude mít výročí

Přidáno: 28. 11. 2015 23:52:53

28 Listopad 2015

V příštím roce oslaví lihovar v Hrobicích 160 leté výročí od svého založení. Ovocný lihovar Fonticulus vyrábí ovocné destiláty, kde skuteční labužníci ocení kompozici jemné chuti.

Slivovice, kterou vyrábíme je ušlechtilým destilátem, který je pouze z vybraných odrůd švestek. Vyzrálé švestky třídíme, zpravujeme na kaši a připravíme kvas. Ten kvasí v kádích, bez přístupu vzduchu a je velmi důležitým procesem. Kvalitní kvas získáme tím, že ovoce kvasí minimálně 60 dnů. Z tohoto kvalitního kvasu získáme tu nejlepší slivovici, která má jedinečnou chuť.

Hruškovice je velmi žádáným destilátem, který vyrábíme z kvalitních a dokonale vyzrálých plodů, které pečlivě vybíráme a třídíme. Hrušky se třídí, následně rozdrtí a rozmělní se na kaši. Po tomto procesu vzniká kvas, který trvá minimálně 60 dnů. Na kvašení je kladen velký důraz, aby vznikl destilát s typickou hruškovou chutí a vůní.

Ořechovku vytváříme z kvalitních vlašských ořechů, koření a destilátu. Jedná se o tradiční ovocný destilát, který má hořko-sladkou chuť. Ořechovka má typickou kaštanově hnědou barvu. Čím starší, tím je tmavší. Ořechovka se často používá jako žaludeční likér a na podporu trávení.

Staročeská hruškovice je vyrobená z odrůdy Boscova lahvice, která je velmi kvalitní odrůdou. Vyrábí se macetací hrušek. Má vyjímečnou hruškovou chuť a typickou zlatou barvu. Hodí se především pro zvláštní příležitosti.

Punč vyrábíme z Frankovky. Má vyjímečnou lahodnou chuť a okouzlující vůni. Vhodná je pro sváteční dny.

Staročeská meruňkovice vyrábíme macetací těch nejlepších odrůd Velkopavlovických meruňek. Má výtečnou sladkou chuť a aroma. Hodí se pro výjimečné příležitosti.

Česká kmínka je vyjimečná spojením chuti a vůně. Unikátní je zejména spojením jedinečné chuti a vůně.

Diskuse

(0 komentářů)
Žádné komentáře

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info