Potvrzení plnoletosti

Kliknutím na tlačítko níže potvrdzuje, že je Vám více než 18 let.
By click on button below you agree you are at least 18 y.o.
Zpět

Slivovice

Přidáno: 30. 3. 2017 08:33:46

30 Březen 2017

Švestky jsou tou nejdůležitější surovinou pěstitelské pálenice. Slivovice je také nazývána národním nápojem. Vyrábíme jej z kvalitních švestek, které sklízíme a následně třídíme.

Slivovice

Vybíráme pouze velmi vyzrálé švestky. Ty jsou nejdříve zpracovány vřetenovým čerpadlem, které z nich udělá kaši, ale zároveň nedrtí pecky, což je velmi důležité. Z ovoce připravíme kvas. Ten získáme tak, že jej necháme kvasit v kvasných kádích, bez přístupu vzduchu. Kvašení je nejdůležitější proces. Ovoce takto pracuje minimálně 60 dnů. Doporučená teplota skladování je 10-18 °C. Tímto procesem, který nazýváme destilace, vzniká ta nejlepší slivovice.
K výrobě 1l ovocné pálenky je za potřebí 9-13kg švestek.
Protože má vypálená slivovice velmi vysoký poměr lihovitosti, musíme ji ředit vodou na požadovanou koncentraci.
Ve výrobě slivovice máme 160 let dlouhou tradici.

Diskuse

(0 komentářů)
Žádné komentáře

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info